اختلالات روانشناختی کودکی

ساخت وبلاگ
کودکان تحت تاثیر والدین، افراد خانواده و جامعه شان رفتارهای خاصی را به‌دست می‌آورند. بیشتر کودکان دارای مسائل رفتاری جزئی و کوچکی هستند از جمله انعطاف ناپذیری، بی‌ادبی یا فقدان توجه. درصورتیکه این مسائل پیچیده شوند به اختلال تبدیل خواهند شد. در ادامه چند نمونه از اختلالات روانشناختی رایج در میان کودکان آمده است:

۱. اختلال کم توجهی- بیش فعالی:

کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی- بیش فعالی سه خصوصیت مهم را در خود نمایش می‌دهند: بی‌توجهی، تکانشگری و بیش فعالی. همچنین این کودکان می‌توانند بی‌قرار، پرخاشگر و قابل تحریک باشند.

۲. افسردگی و اختلال دوقطبی:

نوسانات خلق و خویی شدید، بیش فعالی طولانی مدت و به دنبال آن بی‌حالی، کج خلقی، ناامیدی و رفتار غلط در کودکان مبتلا به اختلال دوقطبی دیده می‌شود.

۳. اختلال اضطرابی:

کودکان مبتلا به اختلال اضطرابی عمومی بیش از اندازه در مورد هرچیز نگران می‌شوند. حتی بی‌اهمیت‌ترین مسائل نیز در آنها موجب شب بیداری می‌شود.

۴. سندروم آسپرگر:

این سندروم نوعی اوتیسم خفیف است. علائم آن عبارتند از: فقدان مهارت‌های اجتماعی، نفرت از تغییر محیط معمولی و همیشگی، عدم برقراری تماس چشمی، حالت‌های چهره و ژست‌های غیرعادی، فقدان حس همدردی و عدم هماهنگی در مهارت‌های حرکتی.

۵. اختلال یادگیری:

یک اختلال روانشناختی است که یادگیری را به چالش و کاری سخت تبدیل می‌کند. علائم این اختلال عبارتند از: ناتوانی در ایجاد توجه، حافظه ضعیف، هماهنگی ضعیف، ناتوانی در دنبال کردن دستورالعمل‌ها و مسیرها، فقدان سازمان دهی.

۶. اختلال رفتار مخرب:

کودکان مبتلا به این اختلال با دیگران نزاع و قلدری می‌کنند، خود را از موقعیت‌های اجتماعی دور نگه می‌دارند، عمدا به حیوانات آسیب می‌زنند یا وسایل خود را خراب می‌کنند، دروغ می‌گویند یا حتی دزدی می‌کنند.

۷. اختلال خوردن:

کودکان مبتلا به اختلالات خوردن مثل بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی عادت‌های غذایی غیرعادی دارند. این اختلالات معمولا نتیجه افکار وسواس گونه آنها درمورد افزایش وزن و ظاهر فیزیکی است. علائم این اختلال عبارتند از ناتوانی در خوردن هرچیزی، استفراغ و پرخوری.

۸. اسکیزوفرنی:

اسکیزوفرنی بین کودکان به اندازه بزرگسالان رایج نیست. گوشه گیری و کناره گیری از اجتماع، بی‌خوابی، بی‌انگیزگی، عملکرد ضعیف در مدرسه، افسردگی، فراموشی و رفتارهای عجیب و غریب از علائم و نشانه‌های این نوع اختلال هستند.

اگر فکر می‌کنید که علائم هریک از اختلال‌های ذکرشده در بالا را در کودک خود مشاهده می‌کنید، فورا با یک متخصص مشورت کنید.

کودک باهوش...
ما را در سایت کودک باهوش دنبال می کنید

برچسب : اختلالات,روانشناختی, نویسنده : ravanshenasikodakmeybod بازدید : 140 تاريخ : پنجشنبه 16 آذر 1396 ساعت: 19:12